Golvslipning Stockholm
Kom igång med golvslipningen
July 1, 2017
golvslipningistockholm
Den brittiska invasionen
July 10, 2017

Med det menar jag att yttre påverkan som tillexempel ålder och förmörkande skiftningar i ett trägolv bidrar till golvets historia. Varje golv får naturligt slitage av våra fötter genom åren och blir även berörd av hur inomhus klimatet har varit i huset eller i lägenheten.

Golvets framtid ligger nu i dina händer och genom bra golvvård kan du bevara lystern.

Ta hand om dina golv med olja

Det finns såklart en djungel av produkter som kan förbättra ditt golv. Fråga gärna i din färgbutik som har golv produkter om råd och tips, därför som jag nämnt tidigare så är varje golv unikt. Hårdvaxolja är en olja som är bra för alla golv som har hängt med ett tag och har blivit rejält slitna. Sådana rum kan vara kök och hallen. Det är många olika typer av trägolv som tål att behandlas med hårdvaxolja. För att nämna några så kan parkettgolv, lamell golv, kork och stavparkett vara rätt för denna olja. Fördelarna blir många och hårdvaxolja kommer att minimera halkolyckor och kommer att tåla spill från tillexempel matlagning. Ytan kommer att bli märkbart slitstark och kommer att ta fram trägolvets naturliga struktur på ett vackert sätt. Golv som blir behandlade med hårdvaxolja kommerbinte flagna eller för den delen att spricka i första taget. Golvslipning ska först slipas och sen ska oljan läggasnpå i minst två omgångar.

Olja är ett bra sätt bevara dina golv, tänk på att du ska oljebehandlingen ska upprepas efter behov.

Varje golv har sin ryggsäck

Skinande golv

Det har länge varit populärt med golv som ser skinande spegelblanka ut. Lackade golv lanserades först på 1940-talet men fullkomligt exploderade och blev som ett mode på 1960-talet.

Men då hade inte miljö tänket kommit in i bilden utan lacket innehöll en rad miljöfarliga syror. Dom har moderna tillverkare av lack plockat helt bort idag och det är både bra för dig och miljön. Eng olvlack ger både ett slitstarkt och vackert golv. Lack finns i två olika varianter den som är matt och den andra som kallas för högblank. Den förstnämnde tar fram trädets karaktär och den högblanka lacken tar fram dom glänsande reflexerna när ljuset möter golvet. Ett lackat golv behöver bara dammsugas och våt torkas för att bibehålla sig snygg och fräsch.

Nytt ska se slitet ut

Lutade golv är en tveksam metod för att nya golv ska se betydligt äldre ut. Att luta golv är både dyrt och ska sedan efterbehandlas med såpa och olja. På så sätt förhindrar man att trägolvet inte får en gulaktig färgton. Att luta golven är en metod som många golvälskare och experter ställer sig undrade över om detta verkligen är rätt att på detta sätt fuska sig fram till ett äldre golv.

Men det som är på mode just nu är det är många som gärna vill ha vita trägolv som är både olja och lut behandlade. Då får man ett golv som är tålig mot både fläckar och repor. Detta populära golv ska vårdas med lin såpa för att behålla sin fräschör.